SUPER IDEJA
Sladko-kisli piščanec z ananasom
Ananas se pogosto pojavi v azijskih jedeh; s sladkastim in svežim okusom da jedem, tudi mesnim, poseben pečat.
Odpri galerijo
Ananas je sadje, ki si ga pri nas privoščimo surovo ali iz konzerve. S slednjim je manj dela, saj je že narezan na kocke ali kolobarje in ga ni treba lupiti. Poleg tega ga imamo lahko zmeraj v zalogi, če se nam zahoče na hitro pripraviti kakšno sladico ali ga pojemo kot kompot. Najdemo ga v številnih receptih, odličen je pečen ali flambiran, če mu dodamo še kepico sladoleda in smetane in vse skupaj potresemo z mandljevimi lističi, bo sladica popolna.
Uporabimo ga lahko tudi kot dodatek zelenjavnim ali mesnim jedem. Za piščančje nabodalo ga damo med koščke mesa, priložimo ga k pečenki ali mesu v omaki. Ananas je tudi pogosta sestavina jedi iz azijskih kuhinj, tako v mesnih kot v sladicah, tokrat v sladko-kisli omaki.
Uporabimo ga lahko tudi kot dodatek zelenjavnim ali mesnim jedem. Za piščančje nabodalo ga damo med koščke mesa, priložimo ga k pečenki ali mesu v omaki. Ananas je tudi pogosta sestavina jedi iz azijskih kuhinj, tako v mesnih kot v sladicah, tokrat v sladko-kisli omaki.
Za 4 osebe:
600 g piščančjih filejev
1 konzerva ananasa (400 g)
1 mala skodelica kečapa
sok 1 limone
2 žlici jabolčnega kisa
3 žlice sladkorja
2 žlici gustina
po 0,5 žličke mletega ingverja in česna
2 dcl vode
sol, olje
V kozico zlijemo vodo in v njej gladko razmešamo gustin. Dodamo tekočino iz pločevinke ananasa ter vse preostale sestavine in na majhnem ognju, med mešanjem, pustimo rahlo vreti približno 10 minut. Dodamo koščke ananasa in pokuhamo še nekaj minut.
Meso narežemo na trakove in jih posolimo ter na hitro popečemo z vseh strani. Primešamo k omaki in ponudimo s kuhanim rižem.
600 g piščančjih filejev
1 konzerva ananasa (400 g)
1 mala skodelica kečapa
sok 1 limone
2 žlici jabolčnega kisa
3 žlice sladkorja
2 žlici gustina
po 0,5 žličke mletega ingverja in česna
2 dcl vode
sol, olje
V kozico zlijemo vodo in v njej gladko razmešamo gustin. Dodamo tekočino iz pločevinke ananasa ter vse preostale sestavine in na majhnem ognju, med mešanjem, pustimo rahlo vreti približno 10 minut. Dodamo koščke ananasa in pokuhamo še nekaj minut.
Meso narežemo na trakove in jih posolimo ter na hitro popečemo z vseh strani. Primešamo k omaki in ponudimo s kuhanim rižem.