RECEPT

Slastna sladica: čokoladni mafini

Modelčke napolnimo z maso največ do treh četrtin, saj med peko zelo narastejo.
Fotografija: FOTO: Bhofack2/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Bhofack2/Getty Images

Pravijo, da je med prazniki veliko časa za pripravo zapletenih svečanih jedi, a če nam ne znese, lahko uberemo bližnjico. Hitro pripravljeno, a okusno pecivo so mafini, ki so tako enostavni, da se jih lahko loti vsak začetnik.


Osnovni masi iz moke, jajc in mleka ali jogurta primešamo različne dodatke, koščke čokolade, rozine ali nasekljano drugo suho sadje, orehe, mandlje, semena, če jih ne bomo stregli otrokom, pa za aromo primešamo šilce ruma, konjaka ali druge žgane pijače. Okrasimo jih z različnimi posipi, sladkornim, čokoladnim, ali z mletimi oreščki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije