RECEPT
Sojin golaž z gobami
Soja je vsestransko uporabno živilo, dobimo jo v različnih oblikah: v zrnju, koščkih ali kosmičih, ki jim nekateri pravijo tudi sojino meso.
Odpri galerijo
Sojino zrnje pripravljamo podobno kot preostale stročnice, suho namakamo nekaj ur in skuhamo v slani vodi. Dodajamo ga k juham, enolončnicam in solatam. Med sojinimi živili je zelo znan tofu, zlasti vegani in vegetarijanci pa radi segajo po sojinih koščkih oziroma mesu, kot pravijo, ki je odlično za pripravo enolončnic, ragujev, golažev in drugih jedi na žlico.
Iz koščkov lahko pripravimo tudi polpete. Tofu narežemo na tanke rezine in popečemo na žaru ali v ponvi, na malo olja.
Poznamo še fermentirana sojina živila, to so različne omake, mleko in jogurt ter tempeh oziroma fermentirana zrna.
Iz koščkov lahko pripravimo tudi polpete. Tofu narežemo na tanke rezine in popečemo na žaru ali v ponvi, na malo olja.
Poznamo še fermentirana sojina živila, to so različne omake, mleko in jogurt ter tempeh oziroma fermentirana zrna.