RECEPT

Solata iz stročjega fižola

Stročji fižol v solati v različnih izvedbah je lahko samostojen obrok, če mu dodamo denimo krompir ali trdo kuhano jajce.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Stročji fižol je imenitna vrtnina, ki se je nikoli ne naveličamo. Okusen je topel ali hladen, sam ali v kombinaciji z drugo zelenjavo, mesom ali ribami. Ko je hladno, se prileže v gosti in topli enolončnici, z mesom ali brez, zdaj ko postaja topleje, pa bomo juhe zamenjali s solatami. Za lahkotno malico bo dovolj le začinjen fižol, če hočemo nahraniti zelo lačne jedce, pa zraven skuhamo še krompir in jajca.


Pri pripravi bodimo previdni in solato res narahlo mešajmo, da ne bo nastala neprepoznavna godlja. Fižola tudi ne skuhamo povsem do mehkega, medtem ko pri krompirju ne bo prav nič narobe, če se že malo razkuha. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije