RECEPT
Solata s čičeriko
Zanimiva in nasitna solata nekoliko eksotičnega okusa, ki mu posebno noto daje granatno jabolko.
Odpri galerijo
Medtem ko se pozimi priležejo juhe, enolončnice in druge jedi na žlico, jih v toplejših dneh začenjajo izpodrivati hladne jedi, zlasti krepke solate.
Za osnovo vzamemo riž, testenine ali stročnice, vse drugo pa je stvar okusa in domišljije kuharja. V tako solato običajno dodamo svežo nasekljano zelenjavo in jo začinimo s poljubim prelivom, poleg klasičnega iz kisa in olja je odlična izbira jogurt ali smetana. Namesto kisa lahko uporabimo limono, zelenjavo pa smo tokrat nadomestili z zrnci granatnega jabolka, ki so rahlo kiselkasta in ravno prav sladka, da dajo solati poseben okus. Kombinacijo granatnega jabolka in slanega sira bo lepo dopolnil aromatični peteršilj, ki ga bogato nasekljamo v našo solato.
Za osnovo vzamemo riž, testenine ali stročnice, vse drugo pa je stvar okusa in domišljije kuharja. V tako solato običajno dodamo svežo nasekljano zelenjavo in jo začinimo s poljubim prelivom, poleg klasičnega iz kisa in olja je odlična izbira jogurt ali smetana. Namesto kisa lahko uporabimo limono, zelenjavo pa smo tokrat nadomestili z zrnci granatnega jabolka, ki so rahlo kiselkasta in ravno prav sladka, da dajo solati poseben okus. Kombinacijo granatnega jabolka in slanega sira bo lepo dopolnil aromatični peteršilj, ki ga bogato nasekljamo v našo solato.
Za 4 osebe:
2 skodelici čičerike
1 manjše granatno jabolko
150 g feta sira
1 šopek peteršilja
1 limona
sol, poper, oljčno olje
Čičeriko čez noč namočimo in skuhamo v slani vodi. Odcedimo in ohladimo. Uporabimo lahko tudi čičeriko iz konzerve. Granatno jabolko olupimo in izločimo zrna. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čičeriko, granatno jabolko in peteršilj stresemo v skledo, solimo in popramo, dodamo sok ene limone ter pokapljamo z oljem. Premešamo in pustimo stati deset minut. Razdelimo v skodelice in potresemo z nadrobljenim feta sirom.
2 skodelici čičerike
1 manjše granatno jabolko
150 g feta sira
1 šopek peteršilja
1 limona
sol, poper, oljčno olje
Čičeriko čez noč namočimo in skuhamo v slani vodi. Odcedimo in ohladimo. Uporabimo lahko tudi čičeriko iz konzerve. Granatno jabolko olupimo in izločimo zrna. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čičeriko, granatno jabolko in peteršilj stresemo v skledo, solimo in popramo, dodamo sok ene limone ter pokapljamo z oljem. Premešamo in pustimo stati deset minut. Razdelimo v skodelice in potresemo z nadrobljenim feta sirom.