RECEPT

Solata s kvinojo

Polnovreden, z beljakovinami bogat obrok je enostaven za pripravo, tekne pa predvsem v vročih dneh.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Bogatih pisanih solat, ki jih obogatimo z mesom, sirom, jajci ali še čim, se nikoli ne naveličamo. Preprosto jih je pripraviti, lahko jih pripravimo vnaprej, saj uživamo hladne. To pomeni, da vse očistimo, narežemo, po potrebi spečemo in skuhamo, začinimo in zmešamo pa šele, tik preden ponudimo. Za osnovo lahko vzamemo zeleno solato, glavnato ali berivko, pa tudi druge solatnice, na primer radič ali endivijo.

Take solate teknejo predvsem v vročih dneh, vendar si jih privoščimo tudi v preostalih letnih časih. Začinimo jih s poljubnimi prelivi, lahko z običajnim iz kisa in olja, lahko pa tudi z jogurtom, ki mu lahko primešamo zelišča. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije