Solata s pršutom in popečenimi marelicami (RECEPT)

Niso samo za v sladice, prav dobro se podajo tudi k slanim jedem, na primer k mesu.
Fotografija: Poletni krožnik FOTO: Alleko/Getty Images
Odpri galerijo
Poletni krožnik FOTO: Alleko/Getty Images

Med najbolj znane jedi s temi slastnimi sadeži gotovo štejemo cmoke, ki jih pripravimo iz krompirjevega ali skutnega testa, pa različne pite, torte in zavitke iz kvašenega, krhkega ali listnatega testa. Sveže so odlične v kombinaciji z jogurtom, skuto ali smetano pa tudi s trdimi siri. Odlične so tudi v družbi drugih vrst sadja, v sadnih solatah ali poletnih bovlah. Imeniten je sok, s stepeno smetano ga ponudimo kot hrano, ne kot pijačo. Med boljše posladke štejemo marmelado, ki jo namažemo na kruh ali palačinke, lahko pa jo dodamo, podobno kot brusnično, k mesu ali sirom. Z žlico marmelade potešimo tudi nenadni napad želje po sladkem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije