RECEPT

Solata z bučami in kvinojo

Slastno in hranljivo solato naredimo iz zimske zelenjave; pripravimo jo lahko vnaprej in shranimo v hladilniku.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Če smo naveličani zimskih enolončnic, v shrambi pa imamo še vedno zimsko zelenjavo, za spremembo pripravimo okusno in nasitno solato, ki bo teknila za kosilo ali večerjo. Lahka, a hranljiva solata, ki si jo lahko privoščijo tudi vegani, je okusna tako topla kot hladna, vnaprej pripravljena bo v hladilniku počakala kakšen dan, torej je lahko primerna malica oziroma kosilo, ki ga pojemo v službi.


Če se nam s pripravo mudi, buče ne pečemo v pečici, ampak jo nekaj minut kuhamo v vodi, čebulo in česen pa na hitro popražimo. Po želji lahko dodamo korenje ali kolerabo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije