AJURVEDA
Starodavno znanje na mizi
Nimate časa in ne želite spremeniti veliko svojih navad? Ajurveda vam pomaga najti ravnovesje na preprost način.
Odpri galerijo
Stare ajurvedske modrosti lahko obogatijo vsak del vašega vsakdanjega življenja. Dragocene so, ker si lahko že z malimi spremembami pomagate do boljšega zdravja in počutja.
Okrasite si jedilno mizo. Naj bo vsak obrok praznovanje. Lepo pogrnjena miza s sijočim priborom, svežimi in čistimi prtički ter lepimi, tek vzbujajočimi barvami bo hitro pritegnila tudi vašo pozornost, poskrbela za apetit in spodbudila prebavo.
Začinite svojo večerjo. Uporabljajte kurkumo, kumino, koriander, komarček in kardamom. To so le nekatere začimbe, ki se uporabljajo v ajurvedski kuhinji in jedem dodajajo ne le vonj in okus, ampak tudi zdravilno noto. Kurkuma deluje antiseptično, kumina pomaga prebavi, koriander čisti sistem, komarček pomiri želodec in kardamom ohladi telo. Odkrijte zdravilne prednosti začimb, saj prispevajo dober okus in imajo lastnost yogavahi, kar pomeni, da podpirajo prebavo in omogočajo, da so hranila zlahka dostopna telesu.
Jejte dober, bogat zajtrk. Če ga preskočite, še posebno razdražite telo. Če je prehrana neuravnotežena, lahko to povzroči razdražljivost in neurejena čustva. Nekaj predlogov za zajtrk: kuhana jabolka, ki jih pojeste takoj zjutraj, pomagajo ustvariti t. i. oje – končni in najbolj izpopolnjeni stranski produkt prebave. Oje prispevajo k večji vitalnosti, moči, boljšemu imunskemu sistemu in splošnemu dobremu počutju. Sladko sočno sadje je odlično za čiščenje telesa, saj pomaga odstraniti nečistoče. Po ajurvedi je namreč priporočljivo, da najprej zjutraj jeste sadje, 30 minut pred drugimi jedmi za zajtrk, kot so recimo žitarice.
Okrasite si jedilno mizo. Naj bo vsak obrok praznovanje. Lepo pogrnjena miza s sijočim priborom, svežimi in čistimi prtički ter lepimi, tek vzbujajočimi barvami bo hitro pritegnila tudi vašo pozornost, poskrbela za apetit in spodbudila prebavo.
Začinite svojo večerjo. Uporabljajte kurkumo, kumino, koriander, komarček in kardamom. To so le nekatere začimbe, ki se uporabljajo v ajurvedski kuhinji in jedem dodajajo ne le vonj in okus, ampak tudi zdravilno noto. Kurkuma deluje antiseptično, kumina pomaga prebavi, koriander čisti sistem, komarček pomiri želodec in kardamom ohladi telo. Odkrijte zdravilne prednosti začimb, saj prispevajo dober okus in imajo lastnost yogavahi, kar pomeni, da podpirajo prebavo in omogočajo, da so hranila zlahka dostopna telesu.
Jejte dober, bogat zajtrk. Če ga preskočite, še posebno razdražite telo. Če je prehrana neuravnotežena, lahko to povzroči razdražljivost in neurejena čustva. Nekaj predlogov za zajtrk: kuhana jabolka, ki jih pojeste takoj zjutraj, pomagajo ustvariti t. i. oje – končni in najbolj izpopolnjeni stranski produkt prebave. Oje prispevajo k večji vitalnosti, moči, boljšemu imunskemu sistemu in splošnemu dobremu počutju. Sladko sočno sadje je odlično za čiščenje telesa, saj pomaga odstraniti nečistoče. Po ajurvedi je namreč priporočljivo, da najprej zjutraj jeste sadje, 30 minut pred drugimi jedmi za zajtrk, kot so recimo žitarice.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
15:15
Sedem zakonov obilja