RECEPT
Ste že poskusili solato s hruškami?
Sočne hruške popestrijo sladke in slane jedi, dodamo jih v pisano solato, spečemo v pečici ali skuhamo.
Odpri galerijo
Špinača, zlasti mlada, je slastna v solati. Okus bo nekaj posebnega, saj se nežna špinača, grenki radič, intenzivni sir s plesnijo, sladka hruška, odlično dopolnjujejo, za nameček pa dodamo še sladko-kiselkaste suhe brusnice. Prelijemo z oljčnim oljem in po želji jabolčnim kisom.
Za ta recept uporabimo zrele, vendar še čvrste hruške. Hruške s sirom najdemo še v enem zanimivem receptu: na pol prerezane spečemo v pečici, dodamo jim mehko rikoto, med in orehe. Pečene hruške so izvrstna sladica, dodamo jim lahko še kepico sladoleda in stepeno smetano.
Za 4 osebe:
2 večji hruški
100 g sira s plesnijo
2 pesti mlade špinače
nekaj listov mladega rdečega radiča
1 skodelica orehov
1 pest suhih brusnic
oljčno olje, kis
Hruške operemo, po potrebi olupimo, prerežemo na pol in odstranimo peške. Narežemo na lističe. Špinačo in radič očistimo, operemo in po potrebi natrgamo na kose. Sir narežemo oziroma nadrobimo. Na krožnike naložimo liste zelenjave in hruške. Potresemo s sirom, orehi in brusnicami. Prelijemo z oljem in kisom in postrežemo. Soliti ni treba, saj je že sir dovolj slan.
2 večji hruški
100 g sira s plesnijo
2 pesti mlade špinače
nekaj listov mladega rdečega radiča
1 skodelica orehov
1 pest suhih brusnic
oljčno olje, kis
Hruške operemo, po potrebi olupimo, prerežemo na pol in odstranimo peške. Narežemo na lističe. Špinačo in radič očistimo, operemo in po potrebi natrgamo na kose. Sir narežemo oziroma nadrobimo. Na krožnike naložimo liste zelenjave in hruške. Potresemo s sirom, orehi in brusnicami. Prelijemo z oljem in kisom in postrežemo. Soliti ni treba, saj je že sir dovolj slan.
Za ta recept uporabimo zrele, vendar še čvrste hruške. Hruške s sirom najdemo še v enem zanimivem receptu: na pol prerezane spečemo v pečici, dodamo jim mehko rikoto, med in orehe. Pečene hruške so izvrstna sladica, dodamo jim lahko še kepico sladoleda in stepeno smetano.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
09:00
Jesensko branje