OKUSI
Štrukljeva juha
Hitro pripravljena nas reši iz zagate, ko bi radi hitro kaj pojedli ali nahranili nenapovedane obiske
Odpri galerijo
Goste in krepke juhe so pravi odgovor na mrzle zimske dni, namesto mesne ali zelenjavne za spremembo pripravimo štrukljevo, ki jo obogatimo s kislo smetano. Štruklje lahko naredimo sami ali kupimo zamrznjene v vseh bolje založenih trgovinah. Ne bo narobe, če jih imamo vrečko v zalogi, saj je taka juha lahko rešitev v sili, ko dobimo lačne obiske ali moramo na hitro pripraviti kaj za pod zob.
Lahko je krepak obrok, za mesojedce jo lahko zabelimo s praženimi ocvirki. V smetanovo juho se najbolje podajo sirovi štruklji, seveda pa ne bo narobe, če uporabimo mesne ali celo zelenjavne.
za 4 osebe
4 veliki ali 8 srednjih štrukljev
1 manjša čebula
2 stroka česna
1 lonček kisle smetane
sol, poper, šopek peteršilja, olje
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo ter prepražimo na olju na srednjem ognju, da čebula oveni in česen zadiši. Zalijemo z litrom vode, solimo in popramo ter počakamo, da zavre. Potem v juho zložimo štruklje in jih kuhamo 15–20 minut, odvisno od velikosti. Razdelimo jih na krožnike in prelijemo z juho, v katero smo gladko vmešali kislo smetano. Na koncu potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem.
4 veliki ali 8 srednjih štrukljev
1 manjša čebula
2 stroka česna
1 lonček kisle smetane
sol, poper, šopek peteršilja, olje
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo ter prepražimo na olju na srednjem ognju, da čebula oveni in česen zadiši. Zalijemo z litrom vode, solimo in popramo ter počakamo, da zavre. Potem v juho zložimo štruklje in jih kuhamo 15–20 minut, odvisno od velikosti. Razdelimo jih na krožnike in prelijemo z juho, v katero smo gladko vmešali kislo smetano. Na koncu potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem.
Lahko je krepak obrok, za mesojedce jo lahko zabelimo s praženimi ocvirki. V smetanovo juho se najbolje podajo sirovi štruklji, seveda pa ne bo narobe, če uporabimo mesne ali celo zelenjavne.