Šunka za vse okuse (RECEPTI)

Po tradiciji ne sme manjkati na velikonočni mizi; namesto klasične kuhane postrežemo pečeno z medom.
Fotografija: Šunka s klinčki in medom. 
Odpri galerijo
Šunka s klinčki in medom. 

Ni velikonočnih praznikov brez šunke, pravijo mesojedi, vsaj malo je mora biti na mizi, (zdravstvena) kriza gor ali dol. Najboljša je še malo topla s sveže pečenim kruhom s hrustljavo skorjico, francosko solato in hrenom, sveže naribanim ali v smetanovi oziroma jabolčni omaki, pa seveda s pirhi. Nekateri šunke ne jedo s kruhom, ampak vedno s potico, orehovo, seveda. Dandanes večinoma šunke ni več treba kuhati, saj so že toplotno obdelane, a jo vseeno lahko damo v lonec, zalijemo z vodo in zavremo ter odstavimo in ohladimo v vodi. 


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije