RECEPT

Švedski piškoti

Na Švedskem pečejo piškote, ki jim poseben okus daje ingver, da bi bili še bolj posebni, dodajo ščepec pimenta.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Piškote z ingverjem in še nekaterimi začimbami, ki jim dajejo svojstven okus, pečemo predvsem okoli božičnih praznikov, a se prav tako priležejo v drugih letnih časih. Testo je podobno navadnim keksom, kar jih dela posebne, so eksotični dodatki. Vanj namreč zamesimo ingver, muškatni orešček in cimet, za nameček pa še piment, da bo okus polnejši.


Če se držimo recepta, bo nastalo krhko testo, a brez skrbi, takšno mora biti. Pri peki pazimo, da ne bodo piškoti preveč rjavi in pretrdi. Tako bodo ohlajeni ohranili svežino in značilno mehkobo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije