OKUSI

Tedenski jedilnik: Paradižnik

Paradižnik in bazilika sta najboljša prijatelja.
Fotografija: FOTO: Lisovskaya/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Lisovskaya/Getty Images

Poletja ni brez paradižnika, vsestransko uporabnega živila, ki se ponaša tudi s precejšnjo prehransko vrednostjo. Kako drugače je bilo nekoč, ko so menili, da je strupen!




FOTO: Margouillatphotos/Getty Images
FOTO: Margouillatphotos/Getty Images



FOTO: Gennadiy Kravchenko/Getty Images
FOTO: Gennadiy Kravchenko/Getty Images



FOTO: Anna_shepulova/Getty Images
FOTO: Anna_shepulova/Getty Images



No, danes vemo, da je pravzaprav zdrav. Uživamo surovega, kuhanega, dušenega, nadevamo ga in predelujemo v slastne omake in juhe, celo sušimo ga, najraje na soncu. Danes tudi vemo, da ga ne hranimo v hladilniku, pač pa kar pri sobni temperaturi, le tako bomo namreč ohranili njegov okus.


FOTO: Lisovskaya/Getty Images
FOTO: Lisovskaya/Getty Images



FOTO: Mariha-kitchen/Getty Images
FOTO: Mariha-kitchen/Getty Images



FOTO: Ad077/Getty Images
FOTO: Ad077/Getty Images


In prav zaradi tega ga tako zelo cenimo v kuhinji in pripravljamo na tisoč in en način.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije