Recept: telečje kocke iz pečice
S tem kosilom je prav zares približno pet minut dela, ki mu sledita dve uri čakanja. In kar je najlepše: jedi ni treba mešati, ampak lahko ta čas izkoristimo za kaj lepega, denimo za branje, skok do najljubšega hriba ali kaj tretjega.
Veliko zaslug za pripravo jedi gre vsekakor posušeni in mleti čebuli, kar pomeni, da te zelenjave ni treba lupiti, rezati in pražiti, ampak samo odpremo lonček in jo dodamo preostalim sestavinam.
Za 4 osebe:
1 kg telečjih kock
1 dl belega vina
1 dl kisle smetane
1 žlica mlete čebule
1 žlička soli
Potrebujemo še:
litoželezni lonec s pokrovom
Meso damo v lonec. Solimo, dodamo mleto čebulo, vino in smetano. Dobro premešamo in lonec pokrijemo. Posodo postavimo v pečico, zavrtimo gumb na 160 stopinj Celzija in pečemo dve uri. Preden postrežemo, pomešamo. Ponudimo lahko z ribano kašo, ki jo skuhamo v soljenem kropu, odcedimo in nato pokapamo z malo oljčnega olja.