RECEPT
Testenine s klobaso iz pečice
Priprava klobas je preprosta, dobro se ujamejo s testeninami in paradižnikom.
Odpri galerijo
Obarjene klobase in salame ponudimo v sendviču oziroma kot narezek, iz svežih klobas pa lahko pripravimo številne jedi: lahko jih skuhamo ali spečemo cele ali pa jih narezane na kolobarje dodamo različnim jedem, denimo enolončnicam.
Priprava klobas je preprosta, za nujne primere, ko ne vemo, kaj na hitro dati v lonec, pa jih imamo lahko zmeraj v zalogi, tudi v zamrzovalniku. Preprosta je tudi priprava testenin s klobasami, ki jih napol pripravimo v ponvi, do konca pa spečemo v pečici. Jed tekne s skledo solate, obilica paradižnika in bazilike ji daje poletni mediteranski pridih.
Za 4 osebe:
500 g testenin
500 g domačih svežih klobas
1 kg zelo zrelega paradižnika ali pelatov iz konzerve
1 čebula
3 stroki česna
šopek bazilike
sol, poper, olje, malo pekoče mlete paprike
200 g naribanega parmezana
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Klobase narežemo na kolobarje. Na olju na hitro prepražimo čebulo, dodamo klobase in med mešanjem pražimo nekaj minut. Dodamo česen, sol in poper ter pražimo, da česen zadiši. Dodamo na kocke narezan paradižnik, mleto papriko in kuhamo 15 minut. Zmešamo s kuhanimi testeninami in sesekljano baziliko. V pomaščen pekač stresemo polovico testenin, potresemo s parmezanom, naložimo drugo polovico testenin in spet potresemo s sirom. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj slabe pol ure.
500 g testenin
500 g domačih svežih klobas
1 kg zelo zrelega paradižnika ali pelatov iz konzerve
1 čebula
3 stroki česna
šopek bazilike
sol, poper, olje, malo pekoče mlete paprike
200 g naribanega parmezana
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Klobase narežemo na kolobarje. Na olju na hitro prepražimo čebulo, dodamo klobase in med mešanjem pražimo nekaj minut. Dodamo česen, sol in poper ter pražimo, da česen zadiši. Dodamo na kocke narezan paradižnik, mleto papriko in kuhamo 15 minut. Zmešamo s kuhanimi testeninami in sesekljano baziliko. V pomaščen pekač stresemo polovico testenin, potresemo s parmezanom, naložimo drugo polovico testenin in spet potresemo s sirom. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj slabe pol ure.
Priprava klobas je preprosta, za nujne primere, ko ne vemo, kaj na hitro dati v lonec, pa jih imamo lahko zmeraj v zalogi, tudi v zamrzovalniku. Preprosta je tudi priprava testenin s klobasami, ki jih napol pripravimo v ponvi, do konca pa spečemo v pečici. Jed tekne s skledo solate, obilica paradižnika in bazilike ji daje poletni mediteranski pridih.