RECEPT
Testenine z grahom
Sveži grah najprej povežemo s priljubljeno riževo jedjo rizibizi, za spremembo ga pripravimo s testeninami.
Odpri galerijo
Mladi grah je tako mehak in nežen, da si lahko privoščimo presnega, uživamo lahko celo stroke: dobro jih operemo in očistimo, natrgamo na koščke ter skuhamo ali podušimo. S svojim prepoznavnim, nežnim okusom odlično dopolnjuje številne jedi, ki potrebujejo le majhen dodatek. Znana jed je priljubljeni rizibizi, ki ga enostavno pripravimo.
Rižu tik pred koncem kuhanja dodamo mlad grah, zabelimo z maslom. V številnih izpeljankah dodajamo praženo čebulo ali na kocke narezan korenček. Grah čudovito dopolni zelenjavne juhe in enolončnice, kot prilogo ga ponudimo samega, kuhanega in na hitro prepraženega na maslu.
Za 4 osebe:
300 g testenin
1 skodelica graha
1 manjši brokoli
1 košček pora (beli del)
150 gramov fete
1 šopek peteršilja
nekaj lističev bazilike
sol, poper, olje
Zelenjavo očistimo, por na drobno nasekljamo in na olju dušimo nekaj minut na majhnem ognju. Dodamo majhne cvetove brokolija in grah ter nekaj lističev bazilike, zalijemo z malce vode ali jušne osnove in dušimo približno deset minut. Solimo, popramo, premešamo. Medtem skuhamo testenine, jih precedimo in stresemo k zelenjavi. Premešamo, razdelimo na krožnike in potresemo z drobljenim mladim sirom, peteršiljem in baziliko.
300 g testenin
1 skodelica graha
1 manjši brokoli
1 košček pora (beli del)
150 gramov fete
1 šopek peteršilja
nekaj lističev bazilike
sol, poper, olje
Zelenjavo očistimo, por na drobno nasekljamo in na olju dušimo nekaj minut na majhnem ognju. Dodamo majhne cvetove brokolija in grah ter nekaj lističev bazilike, zalijemo z malce vode ali jušne osnove in dušimo približno deset minut. Solimo, popramo, premešamo. Medtem skuhamo testenine, jih precedimo in stresemo k zelenjavi. Premešamo, razdelimo na krožnike in potresemo z drobljenim mladim sirom, peteršiljem in baziliko.
Rižu tik pred koncem kuhanja dodamo mlad grah, zabelimo z maslom. V številnih izpeljankah dodajamo praženo čebulo ali na kocke narezan korenček. Grah čudovito dopolni zelenjavne juhe in enolončnice, kot prilogo ga ponudimo samega, kuhanega in na hitro prepraženega na maslu.