RECEPT

Testenine z grahom

Sveži grah najprej povežemo s priljubljeno riževo jedjo rizibizi, za spremembo ga pripravimo s testeninami.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Mladi grah je tako mehak in nežen, da si lahko privoščimo presnega, uživamo lahko celo stroke: dobro jih operemo in očistimo, natrgamo na koščke ter skuhamo ali podušimo. S svojim prepoznavnim, nežnim okusom odlično dopolnjuje številne jedi, ki potrebujejo le majhen dodatek. Znana jed je priljubljeni rizibizi, ki ga enostavno pripravimo.


Rižu tik pred koncem kuhanja dodamo mlad grah, zabelimo z maslom. V številnih izpeljankah dodajamo praženo čebulo ali na kocke narezan korenček. Grah čudovito dopolni zelenjavne juhe in enolončnice, kot prilogo ga ponudimo samega, kuhanega in na hitro prepraženega na maslu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije