RECEPT
Testeninska solata s hrenovkami
Naj bo kosilo ali večerja, jed bomo hitro pripravili; ker so pasterizirane, hrenovk ni treba kuhati
Odpri galerijo
Hrenovke so priljubljena jed vseh generacij, čeprav z njimi ne gre pretiravati. Včasih so jih ponujali majhnim otrokom in bolnim, kot zdravo dietno hrano, danes velja opozorilo, da jih je bolje uživati manj kot več. Lahko jih kuhamo ali pečemo, najboljše so na žaru, pravijo ljubitelji. Namesto mesa ali slanine jih dodajamo enolončnicam, cele ali narezane na kolobarje.
Z njimi popestrimo na primer krompirjev golaž ali ričet, najbolj znana jed s hrenovko je gotovo hot dog. Zraven ponudimo gorčico ali kečap in zelenjavo. Pri kuhanju pogosto poči ovoj, temu se izognemo tako, da damo hrenovko v hladno vodo in jo počasi segrevamo. Pravzaprav jih sploh ni treba kuhati, saj so pasterizirane, a večina jih je navajena jesti tople.
Z njimi popestrimo na primer krompirjev golaž ali ričet, najbolj znana jed s hrenovko je gotovo hot dog. Zraven ponudimo gorčico ali kečap in zelenjavo. Pri kuhanju pogosto poči ovoj, temu se izognemo tako, da damo hrenovko v hladno vodo in jo počasi segrevamo. Pravzaprav jih sploh ni treba kuhati, saj so pasterizirane, a večina jih je navajena jesti tople.