ULIČNE KREACIJE
Timotej Lampe Ignjić: rock'n'rolka
Kako se jed pripravi?
Odpri galerijo
To poletje je dobrodelni kulinarični projekt FerFud, ki po Sloveniji drvi v starinskem Tamovem tovornjačku, k sodelovanju povabil več znanih obrazov. Tako so ulične kreacije, vse na temo hot doga, na začetku poletja predstavili znana televizijska kuharica Tereza Poljanič, pevec Klemen Mramor - Clemens in rolkar Timotej Lampe Ignjić.
Zdaj, ko se poletje že poslavlja, se v starinskem tovornjaku po Sloveniji podijo kreacije osebne trenerke in nekdanje miss Slovenije Nives Orešnik, tu pa sta še dobroti s podpisoma glasbenika Urbana Severja in komika Tina Vodopivca.
Med vsemi jedmi, ki so jih za letošnji dobrodelni projekt – izkupiček bo, kot že leta prej, namenjen projektu Botrstvo – sestavili znani Slovenci, smo za danes izbrali prigrizek, ki sliši na ime rock'n'rolka. Ustvaril jo je športnik Timotej Lampe Ignjić, ki ga med razmišljanjem o svoji verziji uličnega prigrizka prisluhnil svojemu okusu.
Kranjsko klobaso razpolovimo, jo po površini rahlo narežemo in popečemo na ekstra deviškem oljčnem olju, da karamelizira.
Medtem na rezine narežemo dimljen tofu in ga popečemo na obeh straneh.
Med peko pripravimo vso zelenjavo, rukolo operemo, paradižnik narežemo na rezine, čebulo pa na kolobarje.
Paradižnik rahlo posolimo in popramo. Ementaler grobo naribamo.
Kako jed postrežemo?
Bageto razrežemo po vrhu in začnemo sestavljati hot dog. Najprej dodamo rukolo, sledijo paradižnik, tofu in kranjska klobasa. Ob vroči kranjski klobasi posipamo grobo nariban sir ementaler. Po klobasi nabrizgamo majonezo in hot dog okrasimo z rdečo čebulo.
Odlično se bo prilegel rose višje svežine in z veliko sadnosti ali lažje rdeče vino brez veliko taninov, kot so gamay, modri pinot, modra frankinja. Pa tudi cviček je dobra izbira, priporoča sommelierka Mira Šemić.
Zdaj, ko se poletje že poslavlja, se v starinskem tovornjaku po Sloveniji podijo kreacije osebne trenerke in nekdanje miss Slovenije Nives Orešnik, tu pa sta še dobroti s podpisoma glasbenika Urbana Severja in komika Tina Vodopivca.
Med vsemi jedmi, ki so jih za letošnji dobrodelni projekt – izkupiček bo, kot že leta prej, namenjen projektu Botrstvo – sestavili znani Slovenci, smo za danes izbrali prigrizek, ki sliši na ime rock'n'rolka. Ustvaril jo je športnik Timotej Lampe Ignjić, ki ga med razmišljanjem o svoji verziji uličnega prigrizka prisluhnil svojemu okusu.
Kranjsko klobaso razpolovimo, jo po površini rahlo narežemo in popečemo na ekstra deviškem oljčnem olju, da karamelizira.
Medtem na rezine narežemo dimljen tofu in ga popečemo na obeh straneh.
Med peko pripravimo vso zelenjavo, rukolo operemo, paradižnik narežemo na rezine, čebulo pa na kolobarje.
Paradižnik rahlo posolimo in popramo. Ementaler grobo naribamo.
Kako jed postrežemo?
Bageto razrežemo po vrhu in začnemo sestavljati hot dog. Najprej dodamo rukolo, sledijo paradižnik, tofu in kranjska klobasa. Ob vroči kranjski klobasi posipamo grobo nariban sir ementaler. Po klobasi nabrizgamo majonezo in hot dog okrasimo z rdečo čebulo.
Za 4 osebe:
1 originalna francoska bageta
140 g rukole
5 g rdeče čebule
140 g paradižnika
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
ščep tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep popra
90 g bio dimljenega tofuja Tereza's Choice
35 g bio majoneze Tereza's Choice (limona & česen)
50 g sira ementaler
170 g kranjske klobase
1 originalna francoska bageta
140 g rukole
5 g rdeče čebule
140 g paradižnika
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
ščep tradicionalne morske soli Piranske soline
ščep popra
90 g bio dimljenega tofuja Tereza's Choice
35 g bio majoneze Tereza's Choice (limona & česen)
50 g sira ementaler
170 g kranjske klobase
Odlično se bo prilegel rose višje svežine in z veliko sadnosti ali lažje rdeče vino brez veliko taninov, kot so gamay, modri pinot, modra frankinja. Pa tudi cviček je dobra izbira, priporoča sommelierka Mira Šemić.