Največje napake, ki jih delamo pri kuhanju kave
Kuhanje kave se zdi preprosto opravilo, a kljub temu nas večina pri kuhanju naredi vsaj eno napako. Katere so največje napake pri kuhanju kave in kako se jim izogniti?
Uporaba vode iz pipe
Zlahka pozabimo, da je kava približno v 98 odstotkih sestavljena iz vode. Ustrezna kemija vode bo spremenila kakovost kave, zato je idealna uporaba filtrirane vode.
Kavo kuhate pri napačni temperaturi
Temperatura vode je izjemno pomembna. Med kuhanjem nastavite temperaturo med 90 in 95 °C. Temperaturo boste najlažje preverili s termometrom, če pa tega nimate pri roki, lahko zavrete vodo in jo pustite stati približno 30 sekund, preden zakuhate kavo.
Ne merite, koliko kave dodate
Ljudje pogosto dodajo preveč kave, saj mislijo, da bo tako močnejša. A s tem tvegate, da bo kislega okusa. Poleg tega kavo zato ne bo nič močnejša. Obstaja le omejena količina kofeina, ki jo lahko izvlečete iz zrna, preden uničite okus. Zlato pravilo je dve (2) žlički kave na 170 mililitrov.