PRESENEČENI BOSTE

Največje napake, ki jih delamo pri kuhanju kave

Vsi delamo vsaj eno.
Fotografija: Znate pravilno skuhati kavo? FOTO: Dejan Mirkovic, Getty Images
Odpri galerijo
Znate pravilno skuhati kavo? FOTO: Dejan Mirkovic, Getty Images

Kuhanje kave se zdi preprosto opravilo, a kljub temu nas večina pri kuhanju naredi vsaj eno napako. Katere so največje napake pri kuhanju kave in kako se jim izogniti?

Uporaba vode iz pipe

Zlahka pozabimo, da je kava približno v 98 odstotkih sestavljena iz vode. Ustrezna kemija vode bo spremenila kakovost kave, zato je idealna uporaba filtrirane vode.

Kavo kuhate pri napačni temperaturi

Temperatura vode je izjemno pomembna. Med kuhanjem nastavite temperaturo med 90 in 95 °C. Temperaturo boste najlažje preverili s termometrom, če pa tega nimate pri roki, lahko zavrete vodo in jo pustite stati približno 30 sekund, preden zakuhate kavo.

Ne merite, koliko kave dodate

Ljudje pogosto dodajo preveč kave, saj mislijo, da bo tako močnejša. A s tem tvegate, da bo kislega okusa. Poleg tega kavo zato ne bo nič močnejša. Obstaja le omejena količina kofeina, ki jo lahko izvlečete iz zrna, preden uničite okus. Zlato pravilo je dve (2) žlički kave na 170 mililitrov.

image_alt
Če radi pijete takšno kavo, obstaja verjetnost, da ste psihopat

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije