Trije naravni pripravki za dvig odpornosti v času, ko so vsi bolni
V aktualnem letnem času so okužbe dihal zelo razširjene in zagotovo veste vsaj za nekoga, ki je bolan.
Če bi se radi pred sezonskimi nadlogami obvarovali, je dobro poznati naravne načine za dvig odpornosti, ki pomagajo tudi, če se je bolezen že začela.
Oglejte si tri takšne, ki vas ne bodo razočarali.
Medeni sirup za grlo
Preprost sirup, ki ga ni treba kuhati in je primeren za otroke ter odrasle.
Sestavine:
- sok ene limone
- žlička olivnega olja
- dve žlički medu
Priprava:
- Vse sestavine in dobro premešajte.
- Sirup nalijte v stekleno posodico s pokrovčkom in hranite v hladilniku.
- Vzemite vsaj tri žličke na dan, kot zdravilo ali kot sredstvo za preventivo.
Smuti za močno odpornost
Vitaminska bomba iz sestavin, ki jih imate doma. Pomaranče in klementine so močni zavezniki dobre odpornosti. Smuti je idealen za zajtrk ali malico.
Sestavine:
- 4 mandarine klementine
- zrela banana
- manjši korenček
- manjši kos ingverja (velikosti 2 centimetra)
- 60 gramov jogurta
- žlička medu
- pomaranča
- malo vode
- nekaj kock ledu
Priprava:
- Mandarine olupite, banano olupite in narežite na manjše kose, korenček operite in narežite na kolobarje.
- Ingver sesekljajte, pomarančo iztisnite.
- Vse sestavine stresite v mešalnik, dodajte med, jogurt, malo vode in nekaj kock ledu ter mešajte, dokler ne dobite gladke teksture.
Zlato mleko
Napitek, ki bo ogrel vaše telo in zagotovil močno odpornost. Glavna sestavina je kurkuma, najbolje ga je piti zvečer.
Sestavine (za tri skodelice):
- 400 mililitrov kokosovega mleka
- 400 mililitrov mandljevega mleka
- dve žlički kurkume
- četrtina žličke mletega ingverja
- ena cimetova palčka
- 15 gramov kokosovega olja
- ščepec sveže mletega črnega popra
- med ali javorov sirup po okusu
Priprava:
- Segrejte mleko, dodajte kurkumo, mleti ingver, cimetovo palčko, kokosovo olje, mleti poper in med ali javorov sirup po okusu.
- Z žlico mešajte vse sestavine in na srednji temperaturi kuhajte približno tri minute.
- Pazite, da mleko ne zavre.
- Umaknite s štedilnika, odstranite cimetovo palčko in poskusite.
- Po želji dodajte še malo medu ali začimb, z vidika preventive lahko uporabite tudi običajno mleko, svetuje Ženski magazin.