Trik za res zdravo vročo čokolado
Vroča čokolada je priljubljena zimska pijača, ki prijetno pogreje ter z okusom in s kremasto teksturo poboža tako dušo kot telo. S posebnim dodatkom pa boste s skodelico vroče čokolade znatno poskrbeli tudi za zdravje.
In čudežni dodatek je …
Kot svetuje zdraviteljica alternativne medicine Bindiya Gandhi je to prah gob reiši. Ta na naraven način okrepi odpornost, premaguje stres ter skrbi za ravnotežje črevesne flore.
»Gobe reiši sodijo med adaptogene. Dodane v obliki prahu ne vplivajo na okus vroče čokolade, znatno pa izboljšajo njen učinek na zdravje, saj pozitivno vplivajo na odpornost, blažijo stres, spodbujajo spanec, povečujejo količino energije in premorejo še številne druge učinke,« je pojasnila Gandhijeva, ki kot dobrodošel dodatek vroči čokoladi priporoča še kurkumo, začimbo, ki slovi po svojih protivnetnih sposobnostih. Dober dodatek je tudi cimet, saj ta dokazano uravnava količino sladkorja v krvi.
Vroča čokolada z reiši gobicami
Sestavine:
- 240 mililitrov mleka
- ščepec cimeta
- žlička kurkume v prahu
- žlička kakava v prahu
- 100 gramov temne čokolade
- žlica reiši gob v prahu
- žlica do dve medu
Priprava:
Vse sestavine, razen medu, segrevajte, da se čokolada stopi in nastane gostejši napitek. Nekoliko pohladite ter dodajte med.