Urška in Uroš Strmljan: domači rženi rezanci (RECEPT)

Pa dober tek!
Fotografija: Domači rženi rezanci
Odpri galerijo
Domači rženi rezanci

Uroš Strmljan že trinajsto leto ustvarja v Gostilni Krznar, ki je bila v Šmartnem pri Litiji zgrajena okoli leta 1878. »On je po poklicu kuhar in se je pred ustanovitvijo svoje gostilne kalil in pridobival različno znanje po prestižnih ljubljanskih kuhinjah. Par let pozneje sem se mu pridružila v gostinstvu, čeprav sem po izobrazbi inženirka varstva pri delu. Kuhanje in strežba gostov naju zelo veseli in v gostinstvu oba zelo uživava,« pravi Urška Strmljan. Zakonca ne kuhata le za goste, ampak tudi za družino in se rada razvajata z domačo in lokalno pridelano hrano. »V najini veliki družini je veliko različnih okusov, vendar testenine teknejo prav vsem,« pravi Urška o receptu za ržene testenine, ki sta ga zakonca Strmljan pripravila za današnje Okuse.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije