RECEPT

Vegi burger z dimarjem

Recept za okusen burger v brezmesni različici. 
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Za štiri osebe potrebujemo naslednje sestavine: 4 jajca, 100 g sira Dimar Zelene doline, 2 mladi čebuli, 4 češnjeve paradižnike, 1 rdečo papriko, 1 zeleno papriko, 4 liste zelene solate, 0,8 dl sončničnega olja, sol, poper (rdeči, beli in črni v zrnju), 4 polnozrnate štručke in 4 rezine kruha.

Priprava:

Zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. Ubijemo jajca in jih razžvrkljamo, primešamo polovico naribanega sira Dimar ZELENE DOLINE. Polnozrnate štručke prerežemo. Kruhu izrežemo sredico v obliki kroga in velikosti štručke. V ponvi segrejemo olje. V segreto ponev damo narezano zelenjavo in jo pražimo 4 minute. Zelenjavo odstavimo. Vzamemo posodo, ki se ne prijema, vanjo položimo kruh, ki smo mu vzeli sredico, in v vsako rezino porazdelimo popraženo zelenjavo, prelijemo z jajci in naribanim sirom Dimar ZELENE DOLINE. Solimo in popramo. Pečemo 2 minuti in rezino kruha z nadevom vred obrnemo in pečemo še 2 minuti. Odstranimo rezine kruha in jajčno omleto položimo na štručko, dodamo list zelene solate in nariban sir Dimar.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije