RECEPT
Veseli tiramisu
Zimzelena sladica se rada spogleduje s sestavinami, ki ji pričarajo nov karakter.
Odpri galerijo
Če dvomite v izjemno kombinacijo mlečnih dobrot z ajdovo kašo, jabolki, klinčki in cimetom, preizkusite enostaven recept in osvojite kulinarično klasiko veselega značaja.
2 dl vode
4 žlice ajde
4 klinčki
1 žlica masla ZELENE DOLINE
2 jabolki
cimet
1 dl smetane za stepanje ZELENE DOLINE
3 žlice krem maskarpone ZELENE DOLINE
5 g vaniljevega sladkorja
V posodi zavremo vodo ter dodamo ajdo in klinčke, kuhamo. Segrejemo ponev z maslom in vanjo damo na koščke narezana jabolka ter potresemo s cimetom, sotiramo. S paličnim mešalnikom stepemo smetano za stepanje ZELENE DOLINE, dodamo krem maskarpone ZELENE DOLINE in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Sestavimo po plasteh in okrasimo s svežo malino.
Sestavine
2 dl vode
4 žlice ajde
4 klinčki
1 žlica masla ZELENE DOLINE
2 jabolki
cimet
1 dl smetane za stepanje ZELENE DOLINE
3 žlice krem maskarpone ZELENE DOLINE
5 g vaniljevega sladkorja
Priprava
V posodi zavremo vodo ter dodamo ajdo in klinčke, kuhamo. Segrejemo ponev z maslom in vanjo damo na koščke narezana jabolka ter potresemo s cimetom, sotiramo. S paličnim mešalnikom stepemo smetano za stepanje ZELENE DOLINE, dodamo krem maskarpone ZELENE DOLINE in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Sestavimo po plasteh in okrasimo s svežo malino.