RECEPT

Za kosilo ali večerjo: ohrovtova juha

Zelenjavne juhe so hitro pripravljeno lahko kosilo ali večerja, da bodo bolj nasitne in goste, jim dodamo amarant.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Amarant je okusen in nasiten, uporabljamo ga podobno kot kaše ali riž. Zelo dobro se ujame z različnimi vrstami zelenjave, v toplih ali hladnih jedeh, denimo v solatah. Okusen je namreč topel in hladen. Lahko je samostojna jed ali priloga k mesu, bodisi pečenemu bodisi v omaki.


Skuhamo ga v vodi, lahko pa tudi v mleku, če mu dodamo še sveže narezano sadje in oreške, dobimo odličen sladek zajtrk, ki nas napolni z energijo vse do kosila.
FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Uporabimo ga lahko kot osnovo za polpete, žlico ali dve pa dodamo v zelenjavno juho, da jo zgostimo in naredimo bolj nasitno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije