RECEPT

Za praznične dni: piškoti s čokolado

Prijajo ob skodelici mleka, kakava ali čaja.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Penasto umešamo na sobno temperaturo ogreto margarino. Dodamo sladkor, vaniljev sladkor in med ter jajca, eno po eno.
2. V drugi skledi zmešamo moko, sol in sodo bikarbono ter dodamo prvi zmesi. Dobro premešamo.
3. Dodamo čokoladne kapljice ali na koščke narezano čokolado ter premešamo.
4. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj polagamo testo: zajamemo ga z žličko ter oblikujemo kupčke, ki jih malce potlačimo. Pazimo na razmik, saj se keksi med peko malo razvlečejo.
5. Pečemo od 10 do 15 minut v ogreti pečici pri 180 ºC. Ker so krhki, jih pustimo na pekaču, da se malo ohladijo, šele potem prestavimo na rešetko, da se povsem ohladijo.

3 jajca
226 g margarine
300 g sladkorja (če uporabimo rjavega, bodo temnejši)
1 žlica medu
1 vaniljev sladkor
420 g mehke moke
1 žlička sode bikarbone
1/4 žličke soli
270 g čokoladnih kapljic, gumbkov ali drobno nasekljane čokolade (temne ali mlečne, lahko kombiniramo obe)

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije