RECEPT
Za praznične dni: piškoti s čokolado
Prijajo ob skodelici mleka, kakava ali čaja.
Odpri galerijo
1. Penasto umešamo na sobno temperaturo ogreto margarino. Dodamo sladkor, vaniljev sladkor in med ter jajca, eno po eno.
2. V drugi skledi zmešamo moko, sol in sodo bikarbono ter dodamo prvi zmesi. Dobro premešamo.
3. Dodamo čokoladne kapljice ali na koščke narezano čokolado ter premešamo.
4. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj polagamo testo: zajamemo ga z žličko ter oblikujemo kupčke, ki jih malce potlačimo. Pazimo na razmik, saj se keksi med peko malo razvlečejo.
5. Pečemo od 10 do 15 minut v ogreti pečici pri 180 ºC. Ker so krhki, jih pustimo na pekaču, da se malo ohladijo, šele potem prestavimo na rešetko, da se povsem ohladijo.
3 jajca
226 g margarine
300 g sladkorja (če uporabimo rjavega, bodo temnejši)
1 žlica medu
1 vaniljev sladkor
420 g mehke moke
1 žlička sode bikarbone
1/4 žličke soli
270 g čokoladnih kapljic, gumbkov ali drobno nasekljane čokolade (temne ali mlečne, lahko kombiniramo obe)
2. V drugi skledi zmešamo moko, sol in sodo bikarbono ter dodamo prvi zmesi. Dobro premešamo.
3. Dodamo čokoladne kapljice ali na koščke narezano čokolado ter premešamo.
4. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj polagamo testo: zajamemo ga z žličko ter oblikujemo kupčke, ki jih malce potlačimo. Pazimo na razmik, saj se keksi med peko malo razvlečejo.
5. Pečemo od 10 do 15 minut v ogreti pečici pri 180 ºC. Ker so krhki, jih pustimo na pekaču, da se malo ohladijo, šele potem prestavimo na rešetko, da se povsem ohladijo.
Prijajo ob skodelici mleka, kakava ali čaja.
3 jajca
226 g margarine
300 g sladkorja (če uporabimo rjavega, bodo temnejši)
1 žlica medu
1 vaniljev sladkor
420 g mehke moke
1 žlička sode bikarbone
1/4 žličke soli
270 g čokoladnih kapljic, gumbkov ali drobno nasekljane čokolade (temne ali mlečne, lahko kombiniramo obe)