RECEPT

Za prste obliznit: losos z zelenjavo

Okusno poletno kosilo namesto na žaru pripravljeno na sopari.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Lososove zrezke običajno popečemo v ponvi ali na žaru, okusni so tudi pripravljeni v pečici. Ribe so okusne tudi kuhane, zato jih lahko pripravljamo v soparniku. Če jih soparimo skupaj z zelenjavo, se bodo okusi lepo povezali, jed pa bo potrebovala manj začimb kot sicer.

Za lačne jedce k zelenjavi dodamo še krompir, za vsakega dva kosa, a ga moramo najprej sopariti samega, kakih petnajst minut, saj se dlje kuha. Druge sestavine potem naložimo na krompir in vse soparimo po našem receptu. Seveda lahko krompir spečemo posebej in ga le postrežemo skupaj z glavno jedjo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije