RECEPT
Za prste obliznit: losos z zelenjavo
Okusno poletno kosilo namesto na žaru pripravljeno na sopari.

Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images
Lososove zrezke običajno popečemo v ponvi ali na žaru, okusni so tudi pripravljeni v pečici. Ribe so okusne tudi kuhane, zato jih lahko pripravljamo v soparniku. Če jih soparimo skupaj z zelenjavo, se bodo okusi lepo povezali, jed pa bo potrebovala manj začimb kot sicer.
Za lačne jedce k zelenjavi dodamo še krompir, za vsakega dva kosa, a ga moramo najprej sopariti samega, kakih petnajst minut, saj se dlje kuha. Druge sestavine potem naložimo na krompir in vse soparimo po našem receptu. Seveda lahko krompir spečemo posebej in ga le postrežemo skupaj z glavno jedjo.
Za lačne jedce k zelenjavi dodamo še krompir, za vsakega dva kosa, a ga moramo najprej sopariti samega, kakih petnajst minut, saj se dlje kuha. Druge sestavine potem naložimo na krompir in vse soparimo po našem receptu. Seveda lahko krompir spečemo posebej in ga le postrežemo skupaj z glavno jedjo.
Za 4 osebe:
4 lososovi zrezki
0,5 kg brstičnega ohrovta
1 majhen brokoli
1 šop mlade špinače
2–3 stroki česna
0,5 kg paradižnika češnjevca
sol, poper
1 limona
Česen olupimo in drobno sesekljamo oziroma stisnemo. Lososove zrezke očistimo, natremo s česnom ter solimo in popramo po obeh straneh. Zelenjavo očistimo in operemo, brokoli razdelimo na cvetove. V mrežo soparnika naložimo zrezke in okoli njih zelenjavo. V soparnik natočimo za nekaj prstov vode, v katero lahko dodamo začimbe po izbiri, počakamo, da zavre, in pustimo na majhnem ognju dobrih deset minut. Posoda mora biti pokrita. Naložimo na krožnike in ponudimo.
4 lososovi zrezki
0,5 kg brstičnega ohrovta
1 majhen brokoli
1 šop mlade špinače
2–3 stroki česna
0,5 kg paradižnika češnjevca
sol, poper
1 limona
Česen olupimo in drobno sesekljamo oziroma stisnemo. Lososove zrezke očistimo, natremo s česnom ter solimo in popramo po obeh straneh. Zelenjavo očistimo in operemo, brokoli razdelimo na cvetove. V mrežo soparnika naložimo zrezke in okoli njih zelenjavo. V soparnik natočimo za nekaj prstov vode, v katero lahko dodamo začimbe po izbiri, počakamo, da zavre, in pustimo na majhnem ognju dobrih deset minut. Posoda mora biti pokrita. Naložimo na krožnike in ponudimo.
Priporočamo
Ojoj, Rupar objavil posledice zastrupitve. Bralec: Zavaja, da ima drisko, slika je ukradena (FOTO)
Umrl je slovenski podjetnik in osebni trener, bil je v burni zvezi z znano misico
Robert Golob se je oglasil na veliko noč, to sporoča Slovencem
To je sredi Ptuja počel tuj državljan, umirili ga niso niti policisti
Komentarji:
Priporočamo
Ojoj, Rupar objavil posledice zastrupitve. Bralec: Zavaja, da ima drisko, slika je ukradena (FOTO)
Umrl je slovenski podjetnik in osebni trener, bil je v burni zvezi z znano misico
Robert Golob se je oglasil na veliko noč, to sporoča Slovencem
To je sredi Ptuja počel tuj državljan, umirili ga niso niti policisti