ZA NA KRUH

Za vegane in mesojedce

Argetini namazi so pripravljeni brez umetnih dodatkov, so okusni in nasitni; v sili so lahko hiter obrok ali osnova za pripravo bolj zahtevnih jedi
Fotografija: Zelenjavni namazi argeta so na osnovi čičerike oziroma humusa. FOTO: Arhiv Argeta
Odpri galerijo
Zelenjavni namazi argeta so na osnovi čičerike oziroma humusa. FOTO: Arhiv Argeta

Argeta je pri nas že dolgo pojem dobrih paštet in namazov, od klasičnih, mesnih in ribjih do zelenjavnih, ki postajajo vse bolj priljubljeni. Teknejo prav vsem, ki radi okušajo nove, zanimive in vznemirljive jedi. Novi zelenjavni namazi bodo dobrodošli tako na mizi oziroma kruhu veganov kot strastnih mesojedcev, ki svoje obroke prav tako radi popestrijo z zelenjavo.
Ustvarjalci namazov so sledili zadnjim trendom, ki zapovedujejo karseda zdravo pripravo jedi. njihova osnova je čičerika, stročnica, ki je zaradi izjemnih hranilnih lastnosti osvojila svet; je prava beljakovinska bomba in zato priporočljiva tudi za ljudi, ki ne uživajo mesa. Namazi argeta ne vsebujejo konzervansov, ojačevalcev arome, glutena ali barvil, barvo jim dajejo naravne sestavine. V liniji je pet namazov oziroma okusov, vsi pa temeljijo na čičeriki. Kdor ima raje umirjene okuse, bo poskusil humus natur, ki je najbolj nevtralen, preostali pa že z imenom nakazujejo na zanimivo paleto okusov. Poleg osnovnega lahko izberemo še namaz z rdečo peso in hrenom, papriko pikant, črne olive in rdečo papriko. Osnovno noto jim daje humus oziroma čičerika, različni dodatki pa jim vtisnejo poseben pečat.

Neobičajna, a izjemna je kombinacija ostrega hrena in sladke rdeče pese, paprika pikant pa z nagajivo pikantnim okusom prebudi val dobre energije, pa naj bo to ob zajtrku, malici ali večerji. Za razvajene brbončice je še posebno priporočljiv okus črnih oliv, ki nežno čičeriko izostrijo s sredozemskim temperamentom, okus rdeča paprika pa vsakemu obroku doda slastno sladko noto.
Čeprav namazi praviloma spadajo na kruh, tako veleva že ime, pa jih lahko uživamo v veliko drugih oblikah. Prav nič ne bo narobe, če jih jemo z žličko, če nam tako ustreza, lahko jih zmešamo z zelenjavo v koščkih, dodamo k mesu ali z njimi obogatimo nadev za tortilje, z njimi lahko poživimo rižoto, celo omako za testenine, z žličko ali dvema zgostimo zelenjavno juho.
Ker ne vsebujejo umetnih dodatkov, bodo zadovoljili tudi zahtevnejše jedce, ki hočejo na svojem krožniku čim bolj zdrave in neoporečne jedi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije