Zakaj bi morali vsako jutro piti vodo iz bakrene posode
Bakreno posodo se uporablja že tisočletja, sodobne raziskave pa dokazujejo, da baker, iz katerega je izdelana, deluje protibakterijsko, je močan antioksidant, izboljšuje odpornost, preprečuje staranje, spodbuja izločanje strupenih snovi iz telesa, zavira delovaje prostih radikalov in spodbuja delovanje možganov.
Voda, shranjena v bakreni embalaži: bidonu, lončku, ali drugi posodi, vsebuje tudi manj škodljivih mikrobov: plesnivih spor in glivic.
Kajti baker, mineral, ki ga telo v majhnih količinah nujno potrebuje, uničuje različne škodljive mikroorganizme. Učinkovit naj bi bil celo pri uničevanju bakterije E. coli.
Ob tem izboljšuje prebavo in preprečuje slabokrvnost, saj pripomore k absorpciji železa.
Za vse te učinke je v bakreni posodi vsaj štiri ure, najbolje čez noč shranjeno vodo priporočljivo piti zjutraj na tešče, svetuje 24sata.hr.