Zarebrnice iz pečice (RECEPT)

Telečje kareje spomladi in poleti pečemo na žaru, pozimi pa jih pripravimo v ponvi ali pečici.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Teletina je hitro pripravljena, ne potrebuje veliko začimb. Če želimo k pečenemu mesu postreči še omako, lahko na koncu, ko meso že odstranimo iz ponve, maščobi in sokovom od pečenja prilijemo deciliter ali dva vina in skodelico juhe, dobro premešamo, da dobimo gladko zmes, in pustimo vreti nekaj minut. Prelijemo po vročem mesu, tik preden postrežemo.


K pečenim zarebrnicam postrežemo krompir ali riž in solato. Teletine ne smemo peči predolgo, saj se bo hitro izsušila, zlasti če je meso narezano na tenko. Debelejše kose je bolje dati v pečico, tenki pa se bodo prav tako dobro spekli v ponvi ali na žaru. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije