RECEPT

Zelena solata z jajčevci

Zelena solata nam prija vse leto, običajno jo pripravimo samo, le prelito z mešanico olja, kisa in soli.
Fotografija: Zelena solata s sirom FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Zelena solata s sirom FOTO: guliver/Getty Images

Običajno se zelena solata znajde sama v skledi, vendar se zelo dobro obnese v številnih kombinacijah z drugimi jedmi, z zelenjavo, mesom, krompirjem, rižem ... pa tudi sadjem. Pravzaprav je ne jemo le z juho. Lahko je podlaga za raznovrstne mešane in pisane solate oziroma solatne krožnike, kot se temu popularno reče.


Edino, kar ji ne bo naredilo usluge, je, da jo prelijemo ali potresemo s čim vročim, kar si lahko privoščimo na primer pri endiviji ali radiču. Ta dva sta namreč odlična v kombinaciji z vročim krompirjem ali jajci, regrat in motovilec pa marsikdo zabeli z vročimi ocvirki. Tega na zeleno solato ne dajemo, saj bo takoj ovenela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije