Zelenjava v soju žarometov (RECEPT)

Pomlad ne prinese le toplote in ljubezni, ampak tudi nežno zelenjavo na krožnik.
Fotografija: FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images

Navadno komaj pričakamo pomlad, ne le zato, ker se ogreje in vse ozeleni in je v zraku čutiti ljubezen, prinese namreč prvo zelenjavo po dolgem času, nežno in lahko, po kateri hlepi telo. Na polno smo zakorakali v ta letni čas, ki nam je tudi letos, kljub koronavirusu, postregel z nežnimi šparglji, mlado špinačo, živo zelenim grahom, prvim korenjem, ki je sočno in hrustljavo, mlado čebulico, ki sladka skorajda nič ne spominja na svoje ostre sestre v belem, rjavem ali vijoličnem plaščku. Pa artičoke, cvetni popki, ki jih že lahko kupimo na tržnicah, jih skuhamo, dušimo ali popečemo. In seveda mlad krompir, ki ga najraje popečemo in postrežemo z veliko skledo zelene solate ali pa motovilca. Radodarna je, pomlad, krožniki pa pisani in veseli. Privoščite si! 




Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije