RECEPT

Zelenjavna solata

Na zgodnjem poletnem vrtu naberemo mlado zelenjavo, ki jo lahko uživamo tudi surovo, denimo grah in špinačo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Mlada zelenjava je tako nežna in sveža, da je ni treba preveč toplotno obdelovati. Grah na hitro prevremo, dovolj bo nekaj minut, zelo mlado zrnje lahko uživamo surovo. Jemo lahko tudi mlade, mehke stroke, ko grah dozori, niso več užitni.

Grah je pri nas, poleg fižola, najbolj razširjena in priljubljena stročnica, njegova uporabnost pa je zelo raznovrstna. Dodajamo ga k zelenjavnim juham, izvrstno se poda k rižu, zabeljen z maslom je odlična priloga k mesnim jedem, preprosta za pripravo je kremna grahova juha. Za ozimnico grah običajno spravimo v zamrzovalnik, redkeje ga sušimo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije