OKUSNO

Recept: zelenjavni prigrizki

Naredimo jih iz listnatega testa in postrežemo kot toplo predjed ali malico, tudi zajtrk
Fotografija: FOTO: Drong/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Drong/Getty Images

Za nepredvidene obiske ali nenadne napade lakote je v zamrzovalniku dobro imeti zavitek ali dva listnatega testa. Iz njega pripravimo sladke ali slane, tople ali hladne prigrizke, ki jih postrežemo ob večernem klepetu, za popoldansko malico ali zajtrk. Sladke obložimo s sadjem, če ni drugega pri roki, pa namažemo z marmelado.

Pri slanih imamo še več možnosti, naredimo lahko mesne ali zelenjavne, sirove ali pa testo potresemo zgolj s semeni in grobo mleto soljo. Namesto kvadratkov lahko oblikujemo kroge, če je nadeva več, pa robove zapognemo, da dobimo žepke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije