RECEPT

Zelje z mletim mesom

Iz mletega mesa in svežega zelja pripravimo izvrsten narastek in ga zlato rjavo zapečemo v pečici.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Zelje je pri nas izjemno priljubljena zelenjava, ki jo pripravljamo na nešteto načinov. Presno si privoščimo v solati, mešani ali samostojno. Zelo se mu poda, če mu dodamo malo česna, pa seveda nepogrešljivo bučno olje. Mlado je odlično v enolončnicah, izvrstno je tudi na hitro podušeno, dodamo mu še na četrtine narezan zrel paradižnik.


Priljubljena jed s testeninami so zeljne krpice. Pozimi si privoščimo kislo, v pomladnih in poletnih mesecih pa sveže, obe možnosti sta izjemno zdravi in pravi vitaminski bombi. Zeljne glave precej dolgo ohranijo svežino, pozne sorte skladiščimo celo čez zimo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije