Zeljna solata s sadjem
Zima je sezona zelja in da se ga ne bomo naveličali, ga pripravimo v nekoliko nenavadni kombinaciji.
Odpri galerijo
Okusno je in zdravo in pozimi je ponekod nenehno na jedilniku. Če uživamo sveže, ga običajno pripravimo v solati s toplim krompirjem, ki jo prelijemo s polivko iz olja, kisa in pora ter soli.
Tokrat ponujamo preprost, a nadvse zanimiv recept, ki navadno zelje predstavi v povsem drugi luči. V kombinaciji z eksotičnim sadjem pripravimo osvežujočo solato, primerno za malico ali zanimivo predjed. V poprazničnih dneh bo morda celo dovolj za samostojen obrok.
Tokrat ponujamo preprost, a nadvse zanimiv recept, ki navadno zelje predstavi v povsem drugi luči. V kombinaciji z eksotičnim sadjem pripravimo osvežujočo solato, primerno za malico ali zanimivo predjed. V poprazničnih dneh bo morda celo dovolj za samostojen obrok.
Za 4 osebe:
1 majhna glava zelja
1 konzerva ananasa
4 kiviji
1 pomaranča (z užitno lupino)
2 limoni
1 karambola
ščepec soli
1 žlička sladkorja
Zelje očistimo in naribamo ali narežemo. Ananas narežemo na koščke. Kivi olupimo in narežemo na koščke, karambolo operemo in narežemo na zvezde. Iz limone stisnemo sok, pomarančo skrtačimo in očistimo ter narežemo na rezine. Zelje stresemo v skledo, rahlo solimo in premešamo ter pustimo stati pol ure. Medtem v skodelici zmešamo sok ananasa in sladkor, da se ta raztopi. Zelje prelijemo s sokom ananasa in limone, dodamo narezan ananas in spet premešamo. Razdelimo v skodelice in okrasimo s koščki kivija, pomaranče in karambole.
1 majhna glava zelja
1 konzerva ananasa
4 kiviji
1 pomaranča (z užitno lupino)
2 limoni
1 karambola
ščepec soli
1 žlička sladkorja
Zelje očistimo in naribamo ali narežemo. Ananas narežemo na koščke. Kivi olupimo in narežemo na koščke, karambolo operemo in narežemo na zvezde. Iz limone stisnemo sok, pomarančo skrtačimo in očistimo ter narežemo na rezine. Zelje stresemo v skledo, rahlo solimo in premešamo ter pustimo stati pol ure. Medtem v skodelici zmešamo sok ananasa in sladkor, da se ta raztopi. Zelje prelijemo s sokom ananasa in limone, dodamo narezan ananas in spet premešamo. Razdelimo v skodelice in okrasimo s koščki kivija, pomaranče in karambole.