RECEPT

Žličniki s kefirjem

Kefir je odličen mlečni napitek, podoben jogurtu, obogatimo ga lahko s slanimi ali sladkimi dodatki.
Fotografija: Skutni žličniki s kefirjem FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Skutni žličniki s kefirjem FOTO: Thinkstock

Kefir je najbolje uživati svež. Obogatimo ga lahko s številnimi slanimi ali sladkimi dodatki, tako dobimo osvežujoče sadne ali zeliščne napitke. Iz kefirja pripravimo smuti ali namaz.

Uporabljamo ga podobno kot jogurt in kislo mleko, za zajtrk s kosmiči ali smutiji in sadjem, za kosilo kot zeliščni preliv za solato, za lahko večerjo pa kot pikantno omako s čilijem, ki jo postrežemo k na žaru pečenemu mesu ali zelenjavi. Za malico ga postrežemo s kosom črnega kruha. Lahko ga dodajamo tudi h kuhanim jedem kot v našem receptu za žličnike. Okusne, puhasto rahle so tudi palačinke, za katere namesto mleka uporabimo kefir, za nadev pa namesto marmelade skuto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije