RECEPT
Žličniki s kefirjem
Kefir je odličen mlečni napitek, podoben jogurtu, obogatimo ga lahko s slanimi ali sladkimi dodatki.
Odpri galerijo
Kefir je najbolje uživati svež. Obogatimo ga lahko s številnimi slanimi ali sladkimi dodatki, tako dobimo osvežujoče sadne ali zeliščne napitke. Iz kefirja pripravimo smuti ali namaz.
Uporabljamo ga podobno kot jogurt in kislo mleko, za zajtrk s kosmiči ali smutiji in sadjem, za kosilo kot zeliščni preliv za solato, za lahko večerjo pa kot pikantno omako s čilijem, ki jo postrežemo k na žaru pečenemu mesu ali zelenjavi. Za malico ga postrežemo s kosom črnega kruha. Lahko ga dodajamo tudi h kuhanim jedem kot v našem receptu za žličnike. Okusne, puhasto rahle so tudi palačinke, za katere namesto mleka uporabimo kefir, za nadev pa namesto marmelade skuto.
Uporabljamo ga podobno kot jogurt in kislo mleko, za zajtrk s kosmiči ali smutiji in sadjem, za kosilo kot zeliščni preliv za solato, za lahko večerjo pa kot pikantno omako s čilijem, ki jo postrežemo k na žaru pečenemu mesu ali zelenjavi. Za malico ga postrežemo s kosom črnega kruha. Lahko ga dodajamo tudi h kuhanim jedem kot v našem receptu za žličnike. Okusne, puhasto rahle so tudi palačinke, za katere namesto mleka uporabimo kefir, za nadev pa namesto marmelade skuto.