PRAZNIČNO
Praznično sladkanje: trije odlični recepti za raffaello kroglice
Pripravite priljubljeno sladico in si z njo polepšajte praznike.
Odpri galerijo
Okusne raffaello kroglice lahko še zadnji hip pred prazniki nastanejo kar v domači kuhinji.
Ponujamo tri recepte za te čudovite, snežno bele grižljaje, ki zagotovo spadajo na praznično mizo.
Izberite enega od njih, vsi trije so odlični.
Raffaello kroglice iz treh sestavin
Sestavine:
- 200 mililitrov sladke smetane
- 400 gramov bele čokolade
- 150 gramov kokosove moke
Priprava:
- Sladko smetano segrejte do vrenja, dodajte ji belo čokolado.
- Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
- Dodajte 100 gramov kokosa in vse sestavine dobro premešajte.
- Počakajte od ene do dveh ur, da se masa ohladi.
- Z žličko zajemite maso, oblikujte kroglice in jih povaljajte v preostalih 50 gramih kokosa.
Raffaello kroglice s pudingom iz vanilje
Sestavine:
- 250 mililitrov mleka
- 4 žlice sladkorja v prahu
- puding z okusom vanilje
- 100 gramov masla
- 150 gramov kokosove moke
- po želji celi lešniki, mandlji
Priprava:
- Po navodilih skuhajte puding.
- V še vročega dodajte maslo in kokos, dobro premešajte in postavite v zamrzovalnik, da se masa strdi.
- Iz mase oblikujte kroglice, jih povaljajte v kokosu.
- Po želji lahko v vsako kroglico date lešnik ali mandelj.
Raffaello kroglice z mlekom v prahu
Sestavine:
- 400 gramov mleka v prahu
- 200 gramov kokosove moke
- 400 gramov sladkorja
- 250 gramov masla
- 150 mililitrov vode
- 100 gramov kokosove moke
- 200 gramov mandljev
Priprava:
- Zavrite vodo in sladkor ter pustite, da rahlo vre.
- Dodajte maslo, nato pa še kokos in mleko v prahu.
- Dobro premešajte, da ne bo grudic.
- Maso pustite v hladilniku vsaj dve ali tri ure.
- Ko se dobro strdi, oblikujte kroglice.
- V vsako vstavite mandelj, kroglice posujte s kokosom.