RECEPT

Punč z rdečim vinom

V pijači ne smeta manjkati rum in pomarančni sok, sicer pa lahko recept prilagajamo svojemu okusu
Fotografija: FOTO: Vasiliybudarin/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Vasiliybudarin/Getty Images

Pozimi nam prijajo tople pijače, ki pogrejejo prezeble roke in celo telo. V mrazu si privoščimo čaj, kuhano vino ali punč, preproste pijače nas pogrejejo, poleg tega omamno dišijo. Kot dodatke namreč uporabimo cimet, klinčke, pomaranče ali limone, ki so pravi naravni osvežilci zraka.

Da bo čaj ali punč še bolj prijal, ga postrežemo v primernih skodelicah ali kozarcih in okrasimo z zvezdnim janežem, rezino pomaranče in vaniljevo skorjo.

Iz pol litra vode pripravimo sadni čaj. Iz pomaranče izrežemo štiri rezine, preostalo stisnemo, skupaj z limono. V loncu zmešamo čaj, vino, pomarančni sok ter cimet, klinčke in janež. Pristavimo na štedilnik in počasi segrevamo, pazimo, da tekočina ne zavre. Na koncu primešamo sladkor in rum in segrevamo še nekaj minut.

Pustimo stati pol ure, precedimo in še enkrat pogrejemo. Postrežemo v skodelicah ali kozarcih z ročajem. V vsako skodelico damo rezino pomaranče in eno janeževo zvezdo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije