Ste že navdušili goste z domačim tobleronejem?
Čokolada toblerone je posebna z več vidikov: zaradi teksture, oblike in okusa. In čeprav obstaja veliko različic te sladice, je treba priznati, da klasika še vedno najbolj prepriča.
S pravimi sestavinami ta lahko nastane tudi v domači kuhinji.
Sestavine:
300 gramov mlečne čokolade
300 gramov lešnikov
3 jajca
300 gramov masla
150 gramov keksov
dve žlici medu
300 gramov sladkorja (količino lahko zmanjšate)
Priprava
200 gramov (oziroma dve tretjini) sladkorja karamelizirajte in karameli dodajte 200 gramov narezanih lešnikov.
Postopek:
- Premešajte in prelijte na s peki papirjem obložen segret krožnik. Plast naj bo čimbolj tanka. Počakajte, da se ohladi.
- Ostanek sladkorja penasto vmešajte z jajci.
- Dodajte na pari stopljeno čokolado, med in preostanek narezanih lešnikov.
- Karamelo z lešniki zdrobite na drobne koščke in vmešajte v maso. Dodajte še zmlete kekse.
- Dobro zmešajte in maso nalijte v kalup za čokolado.
- V hladilniku pustite, da se strdi in ohladi.
Recept s portala Miss7