SLADKI DECEMBER

Venček, ki bo krona pojedine

V okroglo obliko v tem času zlagamo narezke, slaščice, ena nam je še prav posebno razvnela domišljijo: pavlova.
Fotografija: Ali ni lepa? Uporabimo rdeče sadje za dodatke: brusnice, maline, vložene in dobro odcejene višnje ... FOTO: Lilechka75/Getty Images
Odpri galerijo
Ali ni lepa? Uporabimo rdeče sadje za dodatke: brusnice, maline, vložene in dobro odcejene višnje ... FOTO: Lilechka75/Getty Images

Ozračje je vse bolj praznično, prav takšno razpoloženje pa veje tudi iz naših kuhinj. Diši po tisoč in eni božični sladici pa tudi po slanih dobrotah, s katerimi bomo obložili mize. Po obilnih večerjah pogosto sledi nekaj sladkega, a zaradi obilice hrane, ki smo jo zaužili pred tem, za sladke grižljaje komaj ostane kaj prostora. Razen če je nekaj res lahkotnega!

V venčke oblikovani oblački

Pavlovo torto gotovo že poznate. Ta puhasto lahka sladica, ki jo pripravimo iz beljakov in sladkorja, prihaja iz ene od dežel tam spodaj: še danes nismo prepričani, ali naj jo pripišemo Avstraliji ali Novi Zelandiji. Ruska balerina Ana Pavlova je bila navdih za njeno lahkotnost. Puhaste krhke oblačke dopolnjujemo z različnimi dodatki: od smetane in vaniljeve kreme do najrazličnejšega sezonskega sadja. Od jagodičevja do kakijevega preliva, k beli osnovi lahko kombiniramo res čisto vse.

Pravzaprav je oblika venčka značilna za vse kolače. FOTO: Amberto4ka/getty Images
Pravzaprav je oblika venčka značilna za vse kolače. FOTO: Amberto4ka/getty Images

Ta sladica je že sama po sebi odličen zaključek obeda, pa naj bo to pozimi ali poleti. V prazničnem času pa jo bomo dvignili na še višjo raven in jo pripravili v obliki venčka, ki bo na praznični mizi pričaral zares slovesno vzdušje. Venčki so sicer med prazniki na družbenih omrežjih izjemno priljubljena tematika. V okroglo obliko v tem času zlagamo narezke, slaščice in še bi lahko naštevali. Da ne pozabimo omeniti potice, ki je sama po sebi pravzaprav tudi nekakšen kvašen venec, napolnjen z orehi, rozinami in drugimi dobrotami.

Enega za vrata – tudi ta je lahko užiten, za ptice. FOTO: Tetiana Soares/getty Images
Enega za vrata – tudi ta je lahko užiten, za ptice. FOTO: Tetiana Soares/getty Images

Smrečice in sladek snežni metež

Oblikovanje pavlove v venček je navdušilo kup kulinaričnih ustvarjalcev, ki v teh dneh objavljajo svoje različice. Piko na i pa doda ljubka dekoracija, ki jo lahko naredimo iz smrekovih vejic in tako dosežemo zares zimski učinek. Oh, in ne smemo pozabiti še na sladkor v prahu. Naj bo pavlova zimsko zasnežena!

 FOTO: Anjelagr/getty Images
 FOTO: Anjelagr/getty Images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije