ODPRTA KUHINJA

Biskvit z jabolčno čežano in orehi

Ponovno je čas, da pokukamo k pecivom iz pekača. Večinoma gre za preproste dobrote, ki hitro potešijo celo mizo. Tak je tudi tale biskvit.
Fotografija: Biskvit z jabolčno čežano in orehi (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
Biskvit z jabolčno čežano in orehi (Foto: Midva kuhava)

Na videz ni nič posebnega, je pa zato na ugriz pravi spektakel. Biskvit je rahel in sočen, saj čisto jesensko vsebuje jabolčno čežano, koščki orehov v njem pa hrustljavo nagradijo vsak ugriz. Okuse zaokroži prijetno kiselkast in osvežilen premaz iz kremnega sira.

Sestavine

  • 4 večja jabolka (približno 600 g)

Biskvit

  • 320 g bele pšenične moke
  • žlička pecilnega praška
  • žlička sode bikarbone
  • 2 žlički cimeta
  • 2 jajci
  • 170 ml olja
  • 150 g sladkorja
  • 80 g rjavega sladkorja
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • 3/4 žličke soli
  • 100 g grobo sesekljanih orehov

Premaz

  • 100 g kremnega sira
  • 80 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu

Priprava

  1. Jabolka olupimo, razčetverimo in odstranimo peščišča. Narežemo jih na kocke, stresemo v kozico in prilijemo toliko vode, da prekrije dno. Kuhamo, da se povsem zmehčajo, nato jih pretlačimo v čežano. Pustimo jo, da se dobro ohladi.
  2. Biskvit: suhe sestavine zmešamo v eni posodi, mokre z jabolčno čežano pa v drugi. Mokre nato primešamo k suhim.
  3. Vmešamo grobo sesekljane orehe in vlijemo v pekač, velik približno 35 x 20 cm.
  4. Biskvit pečemo 30–40 minut pri 180 stopin­jah. Po peki ga pustimo, da se ohladi.
  5. Za premaz naj bosta kremni sir in maslo sobne temperature. Z električnim mešalnikom ju zmešamo skupaj s sladkorjem v prahu. Dobljeno kremo namažemo po ohlajenem biskvitu.

...
...

Priporočamo še: Bučna juha s kokosovim mlekom (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije