Cimet proti moljem in za dišeči dom (NASVETI)
Cimet je začimba, ki oplemeniti prenekatero jed ali pijačo, a njegova uporabnost se tu ne konča.
Odpri galerijo
Kompot, kuhano vino, jabolčni zavitek in še bi lahko naštevali jedi ter pijače, ki so prav po zaslugi cimeta tako okusne. A ta je več kot začimba. Uporaben je še na številne, manj znane načine. Kaj vse še zmore?
Kot dišavo za prostore lahko cimet uporabite še drugače: na obod sveče z elastiko pritrdite cimetove palčke. Med gorenjem se bodo segrele in tople sproščale prijetno aromo.
Odišavi prostore
Iz njega je mogoče pripraviti učinkovit in dišeč osvežilec zraka. Litru vode dodajte na rezine narezane pomarančo, štiri palčke cimeta, peščico brusnic in vse skupaj do vretja segrevajte na štedilniku, nato pa uživajte v vonju dišeče pare, ki bo napolnila dom.Kot dišavo za prostore lahko cimet uporabite še drugače: na obod sveče z elastiko pritrdite cimetove palčke. Med gorenjem se bodo segrele in tople sproščale prijetno aromo.