Kaj je pomembno pri pridelavi rukole ali rukvice

Pri gojenju si zapomnimo, da je ljubiteljica hladu, da jo režemo večkrat zapored, da je sorodnica križnic oz. kapusnic in da jo je dobro s prekrivko zaščititi pred bolhači, ki njene lističe z veseljem luknjajo.
Fotografija: Rukvice se razlikujejo po velikosti in obliki listov, pa tudi po pikantnosti okusa. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Rukvice se razlikujejo po velikosti in obliki listov, pa tudi po pikantnosti okusa. FOTO: Shutterstock

Rukvice se razlikujejo po velikosti in obliki listov, pa tudi po pikantnosti okusa. Slednji je resda odvisen od tal in vremenskih razmer, razlikuje pa se tudi glede na botanično vrsto rastline. Na vrtovih najpogosteje sejemo navadno rukvico z botaničnim imenom Eruca sativa in divjo rukvico Diplotaxis tenuifolia (tenkolistni dvoredec), ki ga pri nas in v sosednjih obmorskih krajih najdemo tudi v naravi. 

Več na www.deloindom.si

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije