BREZ TEŽAV

Kako najlažje očistiti posodo, v kateri se je prismodila hrana

Ker zadeva ni redka in še zdaleč ne nepremagljiva.
Fotografija: Nobena umazanija ni tako trdovratna, da ji ne bi bili kos. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nobena umazanija ni tako trdovratna, da ji ne bi bili kos. FOTO: Thinkstock

Le komu se še nikoli med kuhanjem ni zgodila nesreča, posledice katere so bile debele, črne, trdovratne obloge na dnu posode? Čeprav se zdi zagata skoraj nepremagljiva, je obup odveč. Kajti zanjo obstaja povsem preprosta rešitev.

Kako se torej lotiti zadeve?

Prvi korak: Posodo napolnite z vročo vodo. Ta naj prekrije vse obloge. Dodajte nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode.

Drugi korak: Posodo postavite na štedilnik in vsebino segrevajte do vretja.

Tretji korak: Vre naj vsaj 15 minut, medtem pa s plastično ali z leseno lopatico z dna odstranjujte dele umazanije, ki začnejo odstopati.

Četrti korak: Ko odstranite večino oblog, posodo izpraznite in jo dodobra očistite z gobico. Odstranila bo vse, kar je še ostalo na dnu, a se je med kuhanjem zmehčalo in vam ne bo več povzročalo težave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije