UPORABNO
Kako uporabiti vodo, v kateri se je kuhal krompir
Vodo, v kateri se je kuhal krompir, je res škoda zlivati stran.
Odpri galerijo
Krompir je pogosto na naših mizah in velikokrat ga kuhate. Olupljenega ali celega, vodo, v kateri so se kuhali gomolji, praviloma zlijete stran. Kar pa je škoda, saj jo lahko koristno uporabite. Kajti v njej so hranljive snovi, ki koristijo tako našemu telesu kot tudi rastlinam. Dobrodošla je kot sestavina za juhe, prikuhe in omake, z njo pa je boljši tudi kruh.
Poglejte torej štiri odlične načine uporabe krompirjeve vode:
- Za dodatek kremnim juham, obaram, jedem na žlico. Z njo bodo okusnejše in vitaminsko bogatejše.
- Namesto moke ali koruznega škroba jo lahko uporabite za zgoščevanje omak.
- Če jo boste namesto običajne vode dodali kruhu, bo njegova tekstura boljša.
- Če boste z njo zalili rastline, pa bodo te bolje uspevale.