ODPRTA KUHINJA

Kumarična juha, brez katere si ne boste več predstavljali poletja

Ni nujno, da je juha vedno vroča. V poletnih dneh toplo priporočamo hladno različico, ki vas bo ohladila in dobro hidrirala.
Fotografija: Kumarična juha. (Foto: sab/Getty Images)
Odpri galerijo
Kumarična juha. (Foto: sab/Getty Images)

Za seboj imamo dolg vročinski val in menda še ni konec. Po kakšnem znosnejšem dnevu kmalu spet ne bomo shajali brez hlajenja, tu pa lahko pomaga tudi hrana, ne samo klimatska naprava. Izbrskali smo pet odličnih receptov iz poletnih sestavin, ki so že same po sebi osvežujoče, in vse lahko pripravimo (skoraj) brez kuhanja.

Sestavine

  • 2 kumari
  • strok česna
  • 200 ml grškega ali kokosovega jogurta (brez sladkorja, natur)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • šopek bazilike
  • šopek koprca
  • sok pol limone
  • sol in poper

Priprava

  1. Kumare in jogurt vzamemo iz hladilnika, tik preden se lotimo dela. Pripravljena juha bo tako ravno prav hladna. Kumar ni treba olupiti. Če je mešalnik zmogljiv, lahko uporabimo tudi bolj zrele, če ne, takšne raje olupimo in odstranimo semena. Z lupilnikom za zelenjavo narežemo nekaj tankih lističev kumare in jih prihranimo. Preostalo narežemo na večje kose.
  2. Pripravimo zelišča, odstranimo le trša stebla in nastavke za cvetove.
  3. Vse sestavine gredo v blender. Prihranimo malo jogurta in rezinice kumar.
  4. Vse skupaj dobro zmeljemo. Osvežilno juho nalijemo v globoka krožnika ter okrasimo z jogurtom in tanko narezanimi lističi kumare.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije