RECEPTI

Martinova pojedina: Pečena račka, domači mlinci in kakiji v harmoniji dobrih okusov

Martinovo poleg vina zaznamuje tudi kulinarično izobilje. Tradicionalno so za praznik na mizi pečena gos ali račka, mlinci in rdeče zelje. Po slovenskem izročilu se za ta dan pečejo tudi slastne pogače, potice in druge sladke dobrote.
Fotografija: FOTO: Nasasuperhrana.si
Odpri galerijo
FOTO: Nasasuperhrana.si

Da bo kulinarika na martinovo res okusna, posezimo po najboljši hrani domačega izvora. Prepoznamo jo po zaščitnem znaku Izbrana kakovost – Slovenija.

Nacionalno shemo kakovosti, ki poudarja slovensko poreklo, je vzpostavilo ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Pod njegovim okriljem deluje tudi spletni portal Naša super hrana, s katerega so tokratni recepti. Ker je ravno njihova sezona, harmonijo dobrih okusov zaokrožijo slovenski kakiji.

FOTO: Nasasuperhrana.si
FOTO: Nasasuperhrana.si

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije