POLNA SHRAMBA

Mleti paradižnik: najlažji način za pripravo ozimnice

Na čas, ko svežega paradižnika z vrtov ne bo na voljo, se je treba začeti pripravljati sedaj.
Fotografija: Že sedaj je treba misliti na zimo. FOTO: Olesia Shadrina/Gettyimages
Odpri galerijo
Že sedaj je treba misliti na zimo. FOTO: Olesia Shadrina/Gettyimages

Vsak si želi, da bi imel tudi pozimi na voljo okusne poletne plodove, med drugim paradižnik.

Eden od priljubljenih načinov shranjevanja tega je tako imenovan mleti paradižnik, ki ga pred spravilom ni treba kuhati in zadrži svoj izviren okus.

Priprava tega je res preprosta, kako nastane okusna ozimnica, razkriva coolinarika.com.

FOTO: Karandaev/Gettyimages
FOTO: Karandaev/Gettyimages

Sestavine:

  • 10 kilogramov paradižnika
  • pet žlic soli
  • vrečka (5 gramov) vinobrana, sredstva za konzerviranje
  • pet žlic sesekljanega paradižnika

Priprava:

  • Paradižnik očistite in plodove zmeljite v napravi za mletje mesa.
  • Uporabite najdebelejšo mrežico, da ne bi bil preveč kašast.

  • Tako zmlete plodove stresite v velik lonec in jim dodajte ostale sestavine.
  • Dobro premešajte in pustite vsaj dve uri.
  • S paradižnikom napolnite manjše steklene kozarčke in jih tesno zaprite.
  • Hranite na hladnem mestu.

Dodaten nasvet:

Vinobran je konzervans s kemičnim imenom kalijev metabisulfit, na živilih označen z oznako E224.

V določenih primerih lahko izzove alergijo, če bi se mu raje izognili, namesto njega uporabite citronko v prahu, limonin sok ali jabolčni oziroma vinski kis.

Res je, da bodo ti nekoliko spremenili okus paradižnika, a ta bo še vedno slasten.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije